De la Sfântul Nicolae la Moş Crăciun

V-aţi întrebat vreodată ce a fost înainte să existe Moş Crăciun, aşa cum îl ştim noi astăzi? Şi de ce Moşul nostru are costum roşu? Pare greu de crezut, dar totul a pornit de la o poezie. Şi de la nişte benzi desenate. În anul 1823, în publicaţia "Troy – Sentinel" apărea pentru prima dată poezia "O vizită a Sfân tului Nicolae". Era un text anonim care su prindea percepţia oamenilor despre sărbătoare.

2 afișări
Imaginea articolului De la Sfântul Nicolae la Moş Crăciun

De la Sfântul Nicolae la Moş Crăciun

umele adevăratului autor a fost stabilit târziu, pentru că mulţi doreau să-şi asume textul care părea a influenţa tot mai mult inimile celor mici şi chiar şi gândurile celor mari. Oficial, semnătura îi aparţine americanului Clement Clarke Moore, chiar dacă influenţa familie Livingstons susţinea că maiorul Henry Livingstone este cel care a creat acest mit, compunând poezia despre Sfântul Nicolae.

Citeste toata stirea pe www.jurnalul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici