Decizie şoc: Valentin Ionescu a fost demis de la şefia Bursei. Vedeţi aici care au fost motivele demiterii

Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) l-a demis pe Valentin Ionescu din funcţia de director general al Bursei, pe motiv că acesta nu s-a implicat suficient şi nu a îndeplinit criteriile de performanţă, iar "riscurile operaţionale au crescut nejustificat". Demiterea lui Valentin Ionescu a luat prin surprindere întreaga piaţă, cu atât mai mult cu cât în septembrie Consiliul Bursei a decis să îi prelungească mandatul cu până la şase luni. El a preluat funcţia de director general în septembrie 2010 de la Anca Dumitru care a demisionat.

14 afișări
Imaginea articolului Decizie şoc: Valentin Ionescu a fost demis de la şefia Bursei. Vedeţi aici care au fost motivele demiterii

Decizie şoc: Valentin Ionescu a fost demis de la şefia Bursei. Vedeţi aici care au fost motivele demiterii

Piaţa aştepta foarte mult de la el, pentru că Valentin Ionescu era un broker cu experienţă în piaţă şi lucrase şi pentru casele străine de brokeraj Wood&Co şi Euro Invest, dar şi la Erste. Valentin Ionescu nu a comentat demiterea. Surse din piaţă spun că s-au descoperit nereguli la tranzacţiile cu produse structurate. Până la numirea noului director general al BVB, postul va fi ocupat de Alin Barbu, director general adjunct. BVB operează o piaţă cu tranzacţii zilnice de peste 10 milioane de euro şi are o capitalizare de aproape 20 de miliarde de euro.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici