Deveselu - comuna care apără Europa

O mică aşezare cu 3000 de locuitori din judeţul Olt a devenit un punct vital al scutului antirachetă amplasat de SUA în Europa de Est. În baza militară de la Deveselu vor ajunge mai multe rachete interceptoare, un radar precum şi 200 de militari americani.

8 afișări
Imaginea articolului Deveselu - comuna care apără Europa

Deveselu - comuna care apără Europa

Statele Unite vor amplasa un radar de mare putere şi rachete interceptoare în judeţul Olt, până în 2015, a anunţat preşedintele Traian Băsescu. Consiliul Superior de Apărare a Ţării (CSAT) a fost de acord ca fosta bază aeriană de la Deveselu să fie inclusă în sistemul de apărare antirachetă pe care SUA îl dezvoltă în estul Europei.

Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici