Dezastru pe piaţa muncii

Parţial, Varujan Vosganian, ministrul Economiei şi Finanţelor, confirmă situaţia dezastruoasă de pe piaţa muncii.

1 afișare
Imaginea articolului Dezastru pe piaţa muncii

Dezastru pe piaţa muncii

"Avem un deficit pe piaţa muncii de aproape jumătate de milion de muncitori. Este nevoie de mai mulţi ingineri, meseriaşi, mecanici, fierari-betonişti" - declară ministrul. Această declaraţie trebuie interpretată mai degrabă ca una optimistă, deoarece doar pentru realizarea lucrărilor de infrastructură sunt necesari 500.000 de constructori. Dacă luăm în calcul  locurile de muncă nou create din industrie, lucrurile se complică. Pentru remedierea situaţiei se caută soluţii. Din păcate ele se dovedesc fără aplicabilitate. De pildă, ministrul Muncii, Paul Păcuraru, mizează pe reîntoarcerea muncitorilor din străinătate: "Ne gândim, în egală măsură, să acordăm prime de instalare sau să suportăm cheltuielile de transport. Aceste facilităţi vizează persoanele care au lucrat cel puţin un an sau doi şi care se întorc în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici