Diplome false de bacalaureat, comercializate cu 1.200 de euro - VIDEO

Cel mai prost bacalaureat din învăţământul românesc riscă să fie urmat de cea mai plină perioadă pentru falsificatorii de diplome.

9 afișări
Imaginea articolului Diplome false de bacalaureat, comercializate cu 1.200 de euro - VIDEO

Diplome false de bacalaureat, comercializate cu 1.200 de euro

În loc să deschidă cartea, mulţi tineri picaţi încearcă să obţină un fals care să le asigure un loc într-o facultate. Anunţurile lor apărute cu zecile pe internet, primesc rapid răspuns de la cei care se ocupă cu fabricarea unor astfel de acte. O echipă PROTV a aflat culisele afacerii, de la un falsificator al cărui tarif trece de 1.000 de euro.

Extrem de prudent, falsificatorul ne încolţeşte de la prima întâlnire. După ce se mai linişteşte, acceptă să ne explice dedesubturile afacerii.

"Eu fac asta, chestiile de genul acesta, de 3 ani şi jumătate. Hârtia este procurata de la Imprimeria Naţională unde se tipăresc aceste diplome. Este identică, unu la unu, nu o să-i găseşti absolut nicio diferenţă faţă de una originală.

Eu îţi adaug poza ta, un timbru sec de la un liceu industrial din Bucureşti, înţelegi? Şi o ştampilă. Dacă vrei să-ţi spun încă o chestie aşa, in house - sunt persoane care au luat de la mine şi care s-au angajat la stat, la ministerul de interne.

Este într-o perioadă aglomerată, aşa că tariful nu este negociabil: 1.200 de euro şi devii absolvent de bacalaureat.

"În perioada asta fac cam două şi ceva pe săptămână, poate chiar 3 în unele săptămâni. În perioadele astea scot 70-75.

R: Dar nu e riscant ce faci?

Riscant din ce punct de vedere? Ce poate să-mi facă? Pe mine nu mă poate încadra la fals pe de-a întregul pentru simplu fapt că eu fac doar o hârtie."

Citeşte mai multe despre diplomele false de bacalaureat pe www.stirileprotv.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici