Documente clasificate din dosarele lui Hayssam, copiate pentru Palatul Cotroceni inaintea rapirii din Irak

Anumite informatii clasificate din dosarele privind infractiunile economice savârsite de sirianul Omar Hayssam s-au scurs de la Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor catre Presedintie, sustine unul dintre functionarii Oficiului. Dezvaluirea a fost facuta in anul 2006 de catre Cristian Man, directorul Directiei de Implementare a Legislatiei Specifice, din cadrul ONPCSB, in fata procurorilor Parchetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce un angajat al directiei l-a acuzat ca a fotocopiat ilegal documente clasificate.

29 afișări
Imaginea articolului Documente clasificate din dosarele lui Hayssam, copiate pentru Palatul Cotroceni inaintea rapirii din Irak

Documente clasificate din dosarele lui Hayssam, copiate pentru Palatul Cotroceni inaintea rapirii din Irak

Operatiunea s-a derulat, spune Man, la ordinul verbal al fostului presedinte al Oficiului, Iulian Dragomir, care in prezent este judecator in cadrul Sectiei Penale din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Un alt functionar, Razvan Gabriel Rizea, a fost audiat, in martie 2006, la Parchetul National Anticoruptie, in dosarul 36/P/2006 privind sustragerea de informatii clasificate de la ONPCSB, declarând ca xerocopierea dosarelor economice ale lui Omar Hayssam a avut loc pe data de 11 februarie 2005, cu o luna si jumatate inainte de rapirea jurnalistilor in Irak.


Citeste toata stirea pe www.gardianul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici