Două zile de furtuni şi inundaţii

Meteorologii au atenţionat autorităţile locale din 23 de judeţe asupra riscului apariţiei furtunilor în zilele de marţi şi miercuri, dominate de instabilitate meteo şi ploi, informează Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD).

1 afișare
Imaginea articolului Două zile de furtuni şi inundaţii

Două zile de furtuni şi inundaţii

Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă a trimis atenţionarea purtând codul galben Prefecturilor din judeţele Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Botoşani, Bucureşti, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Neamş, Prahova, Suceava, Vaslui, Vrancea şi Tulcea.
În zonele atenţionate instabilitatea atmosferică va fi "accentuată", cu ploi torenţiale, vijelii, fulgere şi grindină. Vântul va bate cu viteze de până la 90 de kilometri pe oră, iar cantităţile de precipitaţii aşteptate pot ajunge până la 50 de litri pe metru pătrat în 24 de ore. Pentru început, astăzi, fenomenele aşteptate vor apărea în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi la munte, pentru ca, mâine, acestea să se extindă în Moldova şi în Carpaţii Orientali.Autorităţile locale din 13 judeţe din ţară au primit, ieri, şi o avertizare hidrologică purtând cod galben care anunţă risc de inundaţii. Avertizarea este valabilă pentru judeţele Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava, Vrancea şi Tulcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici