Elevii Memorialului de la Sighet

Scoala de vara de la Sighet a ajuns, in acest an, la a zecea editie. Timp de o saptamana, intre 9 si 16 iulie, cei 100 de cursanti, selectionati prin concurs, au avut prilejul de a intalni oameni de cultura, toti celebritati, pe care i-au ascultat cu atentie, apoi le-au pus intrebari pertinente.

1 afișare
Imaginea articolului Elevii Memorialului de la Sighet

Elevii Memorialului de la Sighet

. Cei mai multi dintre elevi au venit la Sighet pentru prima oara si toti au fost puternic marcati sufleteste dupa ce au vizitat Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, precum si Cimitirul Saracilor de la marginea orasului, unde se afla ingropati, in morminte anonime, eroi ai neamului, ucisi de comunisti. Elevii au fost impresionati de personalitatile prezente la Sighet, dar nu intimidati, uneori intrand in dispute cu conferentiarii. Dispute cordiale, bineinteles! Au invatat multe, mai au de invatat, dar in fiecare se ghiceste deja o personalitate deosebita si, in principiu, ei vor trebui sa faca parte din viitoarea elita, culturala si politica, a Romaniei. Memorialul de la Sighet este un drum spre dreptate. "Atunci cand justitia nu reuseste sa fie o forma de memorie, memoria singura poate fi o forma de justitie, a spus Ana Blandiana, presedinta Fundatiei Academia Civica, si aceasta fraza a fost inscriptionata in Memorial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici