Episodul 5: Furăciunea de la Moscova

„Adevărul” vă prezintă timp de zece zile povestea Nadiei Comăneci, campioana care va împlini 50 de ani la 12 noiembrie. În episodul de astăzi aflaţi cum a fost nedreptăţită pe faţă la Olimpiada de la Moscova, deoarece sovieticii voiau să câştige tot, mai ales că ţările din Occident şi Statele Unite ale Americii au boicotat acea ediţie a Jocurilor Olimpice.

23 afișări
Imaginea articolului Episodul 5: Furăciunea de la Moscova

Episodul 5: Furăciunea de la Moscova

Gazde ale singurei ediţii comuniste din istoria Jocurilor Olimpice, cea din 1980, sovieticii au făcut tot posibilul ca Nadia să nu câştige din nou titlul la individual compus. La revenirea acasă, după Mondialele de la Fort Worth, din 1979, Nadia a cerut să fie lăsată să stea la Bucureşti. Bela Karolyi şi-a încălcat principiile şi a fost de acord. N-a fost însă o concesie făcută Nadiei, ci un semn de normalitate.

Citeste toata stirea pe www.adevarul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici