Evreul care a găsit strălucirea aurului la Auschwitz

Teribilismul lui Radu Mazăre de a purta o uniformă a Wehrmachtului deschide un subiect de obicei evitat în media - modul în care se raportează românii la Holocaust - şi forţează apariţia unui serial EVZ programat, iniţial, înspre toamnă. De astăzi, în fiecare joi, veţi găsi câte un ”episod” dintr-o istorie ca o rană deschisă. Începem de aici: Otto Adler a supravieţuit şi s-a întors din lagăre convins că ”viaţa e frumoasă şi surprinzătoare, ca strălucirea aurului de 24 de carate”.

14 afișări
Imaginea articolului Evreul care a găsit strălucirea aurului la Auschwitz

Evreul care a găsit strălucirea aurului la Auschwitz

Otto Adler ştie ce spune. Este un evreu care a supravieţuit secolului XX. Nu e puţin lucru. Pentru că a fost la Auschwitz şi s-a întors, mărturiseşte că nu plânge ”decât dacă este absolută nevoie”. Şi meşteşugeşte fraza aceasta antologică: ”Viaţa este frumoasă şi suprinzătoare, ca strălucirea aurului de 24 de carate”. Despre moarte vorbeşte degajat. Ar vrea să i se întâmple ca vechilor indieni. Să se retragă în pădure, lângă un copac bătrân, şi să aştepte.

 

Citeste toata stirea pe www.evz.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici