FBI cere ajutorul publicului din întreaga lume pentru a rezolva un mesaj criptat într-un caz de crimă

Pe 30 iunie 1999, poliţiştii din St. Louis, Missouri (SUA) au găsit cadavrul unui bărbat de 41 de ani, care fusese omorât şi aruncat pe un câmp. Singurele indicii pe care le-au găsit oamenii legii erau două hârtii îndesate în buzunarele victimei, care conţineau mesaje criptate.

4 afișări
Imaginea articolului FBI cere ajutorul publicului din întreaga lume pentru a rezolva un mesaj criptat într-un caz de crimă

FBI cere ajutorul publicului din întreaga lume pentru a rezolva următorul mesaj criptat într-un caz de crimă (Imagine: www.gandul.info)

Astăzi, la aproape 12 ani de la descoperirea mesajelor, FBI încă nu a reuşit să le decripteze. "Suntem foarte buni în ceea ce facem, dar aici avem nevoie de nişte ajutor. Cineva care priveşte mesajul cu alţi ochi ar putea avea o idee genială, care să rezolve cazul", a declarat Dan Olson, şeful Unităţii de Criptologie a FBI. El spune că acest caz este unul dintre puţinele nerezolvate de FBI într-o perioadă atât de lungă.

Citeşte mai multe despre cazul nerezolvat de FBI pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici