Femeile care lipsesc din politică

Majoritatea covârşitoare a absolvenţilor de ştiinţe politice este formată din femei. Cele mai multe dintre ele nu ajung niciodată să profeseze într-un domeniu care, în România, pare rezervat bărbaţilor.

4 afișări
Imaginea articolului Femeile care lipsesc din politică

Femeile care lipsesc din politică

În anul 2011, Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative Bucureşti) are următoarea structură: în anul I sunt 120 de studenţi, dintre care 62,5% sunt fete, în anul al II-lea fetele sunt în proporţie de 77%, iar în anul al III-lea, de peste 80%. Situaţia este asemănătoare la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, unde numărul băieţilor studenţi este semnificativ mai redus decât al fetelor: aproximativ 22% de băieţi în anul I, 30% în anul al II-lea şi 27% în ultimul an (procentele reprezintă media participării din cadrul celor trei secţii ale facultăţii, respectiv română, engleză şi franceză).

Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici