Fierbem ca racii

Ziua de ieri a început prost pentru unii dintre bucureşteni. Pe fondul caniculei, câteva zone ale Capitalei – Morarilor, Mihai Bravu şi Văcăreşti – au rămas fără curent electric.

1 afișare
Imaginea articolului Fierbem ca racii

Fierbem ca racii

Sute de apartamente au fost afectate de o pană de curent ce a început încă de luni seară şi nu se terminase până marţi dimineaţă. Alte pene s-au înregistrat în Balta Albă şi în zona Popa Soare. Reprezentanţii Electrica au declarat că întreruperile au fost cauzate de suprasolicitarea reţelei învechite. Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat că producătorii de energie au redus cu 20% cantitatea de energie livrată în baza contractelor încheiate cu furnizori şi consumatori, pentru a putea acoperi consumul de electricitate de pe piaţa reglementată, destinată populaţiei. Vosganian a mai anunţat că la data de 23 iulie a fost depăşit recordul de consum în Capitală, unde au fost consumaţi 959 de megawatti, cu 50% mai mult decât media, vinovate fiind aparatele de aer condiţionat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici