Finalistii?

Cu numai o saptamana inainte de alegerea noului Patriarh, apele par a se limpezi in ceea ce priveste principalii candidati la scaunul Intaistatatorului. In acest moment, IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Loctiitorul de Patriarh, este principalul candidat, iar cel de-al doilea care se inscrie in competitie trebuie sa fie IPS Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, caruia, ieri, i-a fost adresat un apel de a candida, semnat de peste 100 de fosti detinuti politici, actori, regizori, profesori, scriitori din tara si din strainatate, jurnalisti, avocati, medici, juristi, istorici.

1 afișare
Imaginea articolului Finalistii?

Finalistii?

Semnalul ca cei doi sunt ierarhii care pana in cele din urma isi vor disputa scaunul patriarhal a fost dat marti de doua evenimente importante: deschiderea la Sibiu a lucrarilor celei de-a III-a Adunari Ecumenice Europene si publicarea apelului unui mare grup de intelectuali care ii cer Mitropolitului Bartolomeu sa candideze pentru inalta functie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici