Finanţele trebuie să împrumute de la bancheri 4,6 miliarde de lei în iulie

Ministerul Finanţelor caută să îm pru mute 4,6 mld. lei (puţin peste un miliard de euro) de la bănci în iulie, în condiţiile în care doar pentru a rambursa titluri care vor ajunge la scadenţă luna aceasta are nevoie de circa 3 mld. lei. Pe lângă aces tea, statul mai trebuie să ramburseze şi 700 mil. euro, în contul unor euroobligaţiuni care ajung la scadenţă.

7 afișări
Imaginea articolului Finanţele trebuie să împrumute de la bancheri 4,6 miliarde de lei în iulie

Finanţele trebuie să împrumute de la bancheri 4,6 miliarde de lei în iulie

Se anunţă astfel o luptă dură pentru randamente, după ce în iunie Trezoreria şi-a per mis să "forţeze mâna" băncilor, menţinând randamentele la lei sub 7% pe an, însă cu costul de a atrage doar un sfert din suma programată. Încă de luna trecută ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu vorbea de presiunile din partea băn cilor, care cereau randamente de peste 7% pe an.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici