Fiscul şi plătitorii de TVA din drepturi de autor

Şeful Fiscului a anunţat, zilele trecute, declanşarea unei ample operaţiuni de recuperare a TVA-ului datorat statului de persoane fizice care au înregistrat câştiguri foarte mari din drepturi de autor, printre acestea fiind şi tonomatele cele mai de preţ ale mogulilor.

10 afișări
Imaginea articolului Fiscul şi plătitorii de TVA din drepturi de autor

Fiscul şi plătitorii de TVA din drepturi de autor

Conform legii, toţi cei care au obţinut venituri din activităţi independente, adică şi din cesiunea drepturilor de proprietate intelectuală, care depăşesc plafonul de scutire de la plata TVA, adică de aproximativ 119.000 de lei brut (35.000 de euro la cursul aderării la UE) într-un an calendaristic, sunt obligaţi să se înregistreze "în scopuri de TVA" şi să achite taxa cuvenită la bugetul de stat.

Citeste toata stirea pe www.curentul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici