FMI reseteaza Romania: scadere PIB de 4% si deficit bugetar de 4,7%

Autoritatile de la Bucuresti se pregatesc pentru contractarea unui imprumut in suma totala de aproximativ 18 mld. euro, din care 12 mld. euro urmeaza sa fie atrase in baza unui acord cu FMI, iar diferenta de peste 6 mld. euro – de la Uniunea Europeana si institutiile sale, potrivit cifrelor obtinute de Cotidianul din surse oficiale.

5 afișări
Imaginea articolului FMI reseteaza Romania: scadere PIB de 4% si deficit bugetar de 4,7%

FMI reseteaza Romania: scadere PIB de 4% si deficit bugetar de 4,7%

Delegatia mixta UE-FMI a tras concluzii sumbre dupa evaluarile facute, cele mai negre cifre fiind prognozarea unei cresteri economice de –4% pentru Romania in 2009, respectiv un deficit bugetar de 4,7%, mai mult decat dublu fata de tinta asumata de Cabinetul Emil Boc in bugetul de stat. Cu toate ca vizita misiunii FMI la Bucuresti se incheie abia peste o saptamana, oficialii romani si-au schimbat si ei estimarile privind traseul economiei interne in 2009, in ultimele zile, atat ministrul de Finante, Gheorghe Pogea, cat si presedintele Traian Basescu vorbesc de spre recesiune si despre faptul ca iesirea din criza nu se va intampla mai devreme de doi ani.

 

Citeste toata stirea pe www.standard.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici