Fondurile europene, un balon de dioxid de carbon pentru investitiile mai mici de 50.000 euro

Mai mult de jumatate din IMM-uri nu intentioneaza sa acceseze fonduri structurale anul acesta si nici anul viitor, potrivit "Cartei albe a IMM-urilor din Romania 2009". Acest fapt poate fi justificat de lipsa informatiilor, birocratia excesiva si conditiile grele de creditare.

5 afișări
Imaginea articolului Fondurile europene, un balon de dioxid de carbon pentru investitiile mai mici de 50.000 euro

Fondurile europene, un balon de dioxid de carbon pentru investitiile mai mici de 50.000 euro

"Stufosenia actelor, timpul pierdut si consumul nervos nu merita pentru un grant, fie el chiar si 50.000 euro", crede Marian Dobrila, director executiv al Asociatiei Consultantilor pentru Accesarea Fondurilor Europene. Dobrila a precizat pentru NewsChannel.ro ca absorbtia de bani europeni nu va depasi niciodata cateva sute de milioane de euro pe an, in conditiile in care Romania plateste peste 1 miliard de euro, indiferent de gradul de absorbtie. "In loc sa fie un balon de oxigen, sunt un balon de dioxid de carbon", a spus Dobrila.

Citeşte toată ştirea pe www.newschannel.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici