Franciszek Gagor: NATO va avea un rol in asigurarea securitatii energetice

Polonia este varful de lance printre statele care doresc extinderea atributiilor NATO si asupra securitatii energetice.

1 afișare
Imaginea articolului Franciszek Gagor: NATO va avea un rol in asigurarea securitatii energetice

Franciszek Gagor: NATO va avea un rol in asigurarea securitatii energetice

Aflat la Bucuresti la inceputul lunii noiembrie, seful statului major polonez, generalul Franciszek Gagor, a detaliat  cooperarea militara dintre Polonia si Romania si perspectivele noilor politici NATO ce urmeaza sa fie definite la summitul de anul viitor de la Bucuresti. Gagor este si unul dintre cei doi favoriti la alegerile de miercuri pentru presedintia Comitetului Militar NATO, celalalt fiind amiralul italian Giampaolo Paoli. Cu un mandat de trei ani, presedintele Comitetului ofera consultanta militara secretarului general al NATO. Generalul polonez considera ca energia este o chestiune care tine de securitate si de protejarea cetatenilor, daca ne gandim la o iarna de minus 30 grade Celsius si fara caldura. "Exista o recunoastere in NATO ca va trebui sa aiba un rol in acest domeniu. Iar unul dintre rezultatele acestor prime discutii este ca NATO ar putea fi responsabila pentru protejarea liniilor de comunicare."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici