Gabriel Oprea: "Mi-au dat stele toţi preşedinţii!"

Despre Gabriel Oprea s-a spus că este prea tânăr pentru a fi general cu patru stele, că le-a obţinut fără merite, că îi făcea jocurile lui Traian Băsescu în PSD, motiv pentru care a decis să devină independent şi să i le facă transparent, la lumina zilei. Despre stele, aroganţă, partidul pe care îl va fonda până în vară, Adrian Năstase, ziua în care a plâns şi scutul antirachetă, într-un interviu pe care l-am făcut în biroul de la Ministerul Apărării Naţionale, până la miezul nopţii. Eu am plecat, ministrul a rămas. La comandă.

5 afișări
Imaginea articolului Gabriel Oprea: "Mi-au dat stele toţi preşedinţii!"

Gabriel Oprea: "Mi-au dat stele toţi preşedinţii!" (Imagine Mediafax Foto)

QMagazine: Multă lume vă contestă stelele de general şi modul în care le-aţi dobândit. Consideraţi că le-aţi meritat?

Gabriel Oprea: Este foarte greu să vorbeşti despre tine, dar vreau să vă uitaţi peste CV-ul meu şi să vedeţi ce funcţii am îndeplinit de-a lungul timpului. Am fost Secretar de Stat, Preşedinte al Administraţiei Naţionale a Rezervelor Statului - chiar dacă este o funcţie civilă, este şi-o funcţie de general de 3 stele. Am fost promovat prefect al Capitalei. Dacă există memorie colectivă, s-a apreciat că am încercat să fiu cât mai profesionist, punând comunitatea pe primul loc. Am lucrat foarte bine cu toţi primarii, inclusiv cu primarul general, normal, cu frecuşurile inerente. Când eram ministrul Administraţiei, am fost avansat în grad. Am primit ambele stele de la preşedintele Iliescu. În 2000, am primit Steaua României de la Emil Constantinescu, pentru contribuţia adusă la întărirea capacităţii de apărare a ţării. Stelele nu le-am luat de pe stradă. Două le-am luat de la Iliescu când eram încă activ. Am avut două mandate de parlamentar, în comisia pentru controlul SRI şi în cea de apărare şi siguranţă naţională. În ambele, împreună cu ceilalţi colegi din sectorul politic, ne-am adus contribuţia şiam ajutat sectorul militar. În 2008 am fost propus de Asociaţia cadrelor militare în rezervă la gradul de general cu trei stele, şiam primit cea de-a treia stea de la Băsescu la 1 decembrie 2008 (ceea ce înseamnă onoare şi respect, nu alte avantaje).

Citeşte tot interviul pe www.qmagazine.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici