Generaţia alungată vânează în Vest particula lui Dumnezeu şi stelele pitice

Doctoranzii şi doctorii români în ştiinţă de la marile universităţi de cercetare din lume îşi publică munca în reviste internaţionale şi aşteaptă momentul în care România îi va merita înapoi.

1 afișare
Imaginea articolului Generaţia alungată vânează în Vest particula lui Dumnezeu şi stelele pitice

Generaţia alungată vânează în Vest particula lui Dumnezeu şi stelele pitice

Tinerii români pleacă în număr tot mai mare la doctorat peste graniţe, doar site-ul Ad Astra având înregistrate câteva sute. Ba prin concursuri, ba cu recomandări, ba chiar cu invitaţii, ba mânaţi de himere, împânzind laboratoarele marilor universităţi din SUA, Canada, Marea Britanie, Franţa sau Germania. România ştie de ei doar din prestigioase publicaţii internaţionale, ei ştiu că cercetarea din România, pe care o văd un act de simulare, are cale lungă de bătut până să merite ceva din expertiza lor.


Citeste toata stirea pe www.cotidianul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici