Germania vrea să iasă din zona euro? A început să tipărească mărci

În condiţiile instabilităţii zonei euro, pe fondul crizei datoriilor din mai multe ţări din zona euro, viitorul monedei unice este pus sub semnul întrebării. Potrivit cotidianului britanic Daily Express, banca centrală a Germaniei ar fi început deja să tipărească mărci, Berlinul pregătindu-şi astfel ieşirea din zona euro.

16 afișări
Imaginea articolului Germania vrea să iasă din zona euro? A început să tipărească mărci

Germania vrea să iasă din zona euro? A început să tipărească mărci

Nemţii nu mai vor monedă unică. Potrivit sondajelor realizate la Berlin şi publicate de Frankfurter Allgemeine, mai mult de trei sferturi dintre germani nu au încredere în euro şi susţin că aceasta are viitorul limitat.

În acelaşi timp, populaţia consideră că Grecia ar trebui scoasă din zona euro şi că măsurile de salvare a statului elen sunt puerile şi nu vor avea efectul scontat.

În acest context, jurnaliştii de la Daily Express susţin că banca centrală germană ar fi început deja să tipărească din nou mărci germane şi că acest lucru face parte din planul Berlinului de a părăsi zona euro.

Citeşte mai multe despre tipărirea mărcilor de către Germania pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici