Ghipsul de opt ore al generalului Stanculescu

„La plăcinte, înainte! La război, înapoi!“ Această zicală acoperă perfect acţiunile câtorva dintre oamenii importanţi din sistemul comunist sau apropiaţi ai aparatului central, în decembrie 1989. Când şandramaua a început să se clatine, aceştia au fugit sau au încercat să fugă, ca să-şi scape pielea.

3 afișări
Imaginea articolului Ghipsul de opt ore al generalului Stanculescu

Ghipsul de opt ore al generalului Stanculescu

Trimis la Timişoara pe 17 decembrie 1989, în calitate de prim-adjunct al ministrului Apărării Naţionale, Victor Atanasie Stănculescu a făcut şi o vizită într-un spital din oraş, simulând o criză de vezică biliară, pe 21 decembrie. Asta, ca să nu fie pus în situaţia de a citi manifestanţilor timişoreni decretul care instituia starea de necesitate. A doua zi, pe 22 decembrie, abia revenit la Bucureşti, s-a dus din nou la spital, de data asta pentru a-şi pune piciorul în ghips, doar-doar o scăpa de responsabilităţi şi de chemarea în sediul CC.

Citeste toata stirea pe www.adevarul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici