Greenpeace: Hainele sport de firmă conţin substanţe toxice care afectează sănătatea. Ce mărci se află pe listă

O serie de teste realizate de organizaţia non-guvernamentală Greenpeace a relevat faptul că hainele sport comercializate de brand-uri celebre conţin substanţe chimice periculoase care pot împiedica dezvoltarea sexuală la bărbaţi şi pot duce la dezvoltarea precoce a femeilor, informează China Daily.

11 afișări
Imaginea articolului Greenpeace: Hainele sport de firmă conţin substanţe toxice care afectează sănătatea. Ce mărci se află pe listă

Greenpeace: Hainele sport de firmă conţin substanţe toxice care afectează sănătatea. Ce mărci se află pe listă (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Membrii organizaţiei au achiziţionat 78 de articole vestimentare şi de încălţăminte din 18 ţări, produse de 15 brand-uri diferite, şi le-au supus testelor. În urma acestora s-a descoperit faptul că două treimi dintre ele sunt contaminate cu etoxilaţi de nonilfenol. Această substanţă se transformă în nonilfenol, care intervine în dezvoltarea sexuală prin stimularea secretării de estrogen.

"Cercetările medicale au arătat că o cantitate de nonilfenol mai mare apare în corpurile fetelor care sunt dezvoltate mai mult faţă de cele de aceeaşi vârstă", a declarat Li Yifang, unul dintre reprezentanţii organizaţiei Greenpeace.

Pe lângă efectele pe care le au asupra oamenilor, respectivele substanţe chimice reprezintă, de asemenea, o otravă puternică şi pentru fauna şi flora marină. "Chimicalele sunt toxice pentru animalele şi plantele marine şi, chiar în doze mici, pot să le cauzeze moartea", a mai adăugat Li Yifang.

Citeşte mai multe despre substanţele toxice din hainele sport pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici