Gripa aviară se întoarce

Comisia Europeană a fost informată despre rezultatul testului Laboratorului Naţional de Referinţă care indică prezenţa virusului H5N1 în judeţul Tulcea.

1 afișare
Imaginea articolului Gripa aviară se întoarce

Gripa aviară se întoarce

România se află din nou sub ameninţarea gripei aviare. Focarul de infecţie a fost depistat ieri, în localitatea Murighiol din judeţul Tulcea. Mai multe păsări au fost eutanasiate şi s-a început vaccinarea localnicilor. Păsările moarte au fost descoperite în gospodăria familiei Vorincă din comuna Murighiol, chiar în dimineaţa zilei de luni, când toată lumea era preocupată de rezultatul alegerilor. Ieri, Comandamentul antiepizootic s-a întrunit în regim de urgenţă la Prefectură, după ce Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a confirmat prezenţa virusului gripei aviare în gospodăria amintită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici