Guvernul Boc bagă McTaxa pe hamburgeri, sucuri şi dulciuri ca să îngraşe bugetul.

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat pentru Gândulcă miliardul de euro care ar trebui să vină din "McTaxa" ar urma să fie cheltuit pe programe de sănătate şi pe dezvoltarea infrastructurii din sistemul sanitar. Ministrul mai spune că, din punctul său de vedere, discuţiile pe această temă cu producătorii şi distribuitorii de hamburgeri, pizza, dulciuri, produse de cofetărie şi băuturi carbogazoase ar putea începe chiar de săptămâna viitoare.

9 afișări
Imaginea articolului Guvernul Boc bagă McTaxa pe hamburgeri, sucuri şi dulciuri ca să îngraşe bugetul.

Guvernul Boc bagă McTaxa pe hamburgeri, sucuri şi dulciuri ca să îngraşe bugetul.

Marţi, pe când prezenta în faţa ziariştilor priorităţile sistemului sanitar pe 2010, Attila Cseke a spus că o sursă alternativă de venituri pentru Ministerul Sănătăţii ar putea fi taxa pe produsele tip fast food. "Ideea vine din alte state europene, precum Germania, Marea Britanie, Franţa, în care funcţionează acest sistem, nu descoperim noi nimic nou sub soare", a precizat pentru Gândul ministrul.


Citeste toata stirea pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici