Guvernul vrea să privatizeze sănătatea romanilor

Boala cronică de rinichi este o problemă importantă de sănătate publică, deoarece afectează 10% din populaţia generală şi poate conduce, în final, la tratament prin dializă.

1 afișare
În Romania, peste 7.000 de pacienţi supravieţuiesc ca urmare a tratamentului prin dializă, asigurat în 72 de centre de dializă. Aproape o treime din aparatele utilizate în dializă trebuie înlocuite, deoarece au peste 27.000 de ore de funcţionare - durata medie de exploatare fiind de 30.000 de ore. Medicii susţin că, în prezent, mai mult de jumătate din aparatele utilizate în dializă sunt aproape ieşite din funcţiune. De aceea, oficialii Guvernului s-au gandit că singura soluţie pentru rezolvarea crizei este descentralizarea deciziei şi favorizarea liberei concurenţe. Această afacere ar aduce la bugetul Ministerului Sănătăţii aproximativ 30 de milioane de euro anual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici