Guvernul vrea să sacrifice cota unică pe altarul bugetar

Ministrul pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Comerţ şi Mediu de Afaceri, Constantin Niţă, a declarat, la Alba Iulia, că partidele aflate la guvernare ar putea ajunge în următorii ani la un compromis privind cota unică de impozitare, întrucât aceasta afectează veniturile la bugetul de stat. Niţă a spus că această cotă, de 16%, introdusă de fosta guvernare, este bună pentru oamenii de afaceri, dar nu este bună pentru creşterea veniturilor bugetare.

1 afișare
Imaginea articolului Guvernul vrea să sacrifice cota unică pe altarul bugetar

Guvernul vrea să sacrifice cota unică pe altarul bugetar

"Cu asemenea venituri bugetare, nu vom putea ca majoritatea domeniilor să aibă bani suficienţi pentru a-şi face proiectele şi programele din domeniul respectiv. Nu vom avea aceşti bani dacă nu ne gândim la o reformă a veniturilor. Atunci când vom veni cu o reformă a veniturilor şi vom ajunge la 36, 37, 38% din PIB, atunci putem spune că ne-am atins o ţintă care este în UE, unde majoritatea statelor au, în medie, 37%. Noi nu putem merge cu 30-31% din PIB, este imposibil să susţinem un ritm de dezvoltare cu 30-31% din PIB", a spus Constantin Niţă.

 

Citeste toata stirea pe www.curierulnational.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici