Hackerul român care a speriat FBI-ul. Faţă şi profil

Românii au pătruns în elita criminalităţii informatice mondiale, potrivit Raportului guvernamental publicat, ieri, de FBI. Hackerii români se află la poziţia 10 în top ten-ul întocmit de agenţii FBI, după criteriul ţării de provenienţă a celor care comit infracţiuni din sfera criminalităţii informatice. Primele două poziţii sunt ocupate de americani, cu 66 la sută din infracţiuni, respectiv englezi, cu 10 la sută.

7 afișări
Imaginea articolului Hackerul român care a speriat FBI-ul. Faţă şi profil

Hackerul român care a speriat FBI-ul. Faţă şi profil

Tot ieri a fost consemnată şi o premieră în istoria recentă a SUA: primul străin condamnat pentru infracţiuni informatice de tip phishing. Un român de 23 de ani, craioveanul Ovidiu-Ionuţ Nicola-Roman, condamnat la patru ani de închisoare, după ce a furat datele personale a mii de americani. După cum l-a descris avocatul său, Nicola-Roman este un vânzător de haine care ar fi comis aceste fraude pentru a plăti medicamentele şi tratamentul mamei sale bolnave.


Citeste toata stirea pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici