Hayssam, miza tratatului România-Siria 11 Noiembrie 2010

Omar Hayssam, condamnat la 20 de ani de închisoare în dosarul jurnaliştilor români răpiţi la Bagdad, va fi adus în ţara noastră în baza unui tratat de transfer de persoane cu condamnări privative de libertate, semnat ieri la Palatul Cotroceni 
de miniştrii de Justiţie din România şi Siria, în prezenţa preşedinţilor celor două ţări, Traian Băsescu şi Bashar Al-Assad.

6 afișări
Imaginea articolului Hayssam, miza tratatului România-Siria 11 Noiembrie 2010

Hayssam, miza tratatului România-Siria 11 Noiembrie 2010

Tratatul dintre cele două ţări era necesar deoarece actuala legislaţie judiciară din Siria nu permitea extrădarea în forma solicitată de partea română, ci doar "transferul" unui sirian în ţara în care a fost condamnat la închisoare, susţin surse judiciare. Este o formulă de compromis pentru "transferul" lui Omar, la care au ajuns Traian Băsescu, preşedintele României, şi Bashar Al-Assad, preşedintele Siriei, după două runde de întâlniri: una în 2008, la Damasc, şi cea de ieri, de la Bucureşti.

Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici