În ce judeţe vor fi modernizate drumuri şi cât costă operaţiunea

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), dar şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) lansează anunţ după anunţ de noi licitaţii în infrastructura . Majoritatea proiectelor vizează însă reablitarea sau modernizarea unor drumuri deja existente.

5 afișări
Imaginea articolului În ce judeţe vor fi modernizate drumuri şi cât costă operaţiunea

În ce judeţe vor fi modernizate drumuri şi cât costă operaţiunea (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Astfel, numai în ultimele trei săptămâni, cele două instituţii au deschis procedurile pentru proiecte de circa 415 milioane de euro. MDRT a lansat astăzi licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare a unor drumuri judeţene şi de interes local din judeţele Neamţ (183,06 kilometri), Iaşi (202,9 kilometri) , Călăraşi (199,03 kilometri) şi Ialomiţa (294,2 kilometri).

"Valoarea estimată pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru judeţele Neamţ şi Iaşi este 551.930.645 lei, fără TVA", spun reprezentanţii ministerului.

La acestă sumă se adaugă şi cei 487.456.451 de lei, fără TVA, aferenţi lucrărilor din judeţele Călăraşi şi Ialomiţa.

"Durata contractului de achiziţie publică include durata prevăzută pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor solicitate (trei ani) şi perioada de rambursare a creditului (maxim şapte ani) dar nu mai târziu de 2020", se arată într-un comunicar al MDRT. Durata de garanţie a lucrărilor este de doi ani de la semnarea recepţiei.

Citeşte mai multe despre judeţele în care vor fi modernizate drumuri pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici