Întoarcerea la Uniunea Sovietică? Rusia, Kazahstan şi Belarus au pus bazele Uniunii Eurasiatice

Preşedinţii Rusiei, Belarusului şi Kazahstanului au semnat un acord la Moscova, prin care îşi "œintegrează" economiile de 2 trilioane de dolari, punând astfel bazele Uniunii Eurasiatice, scrie Bloomberg.

47 afișări
Imaginea articolului Întoarcerea la Uniunea Sovietică? Rusia, Kazahstan şi Belarus au pus bazele Uniunii Eurasiatice

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom crea o uniune economică eficientă şi de durată", a spus preşedintele rus, Dmitri Medvedev.

Cele trei foste republici sovietice, care au împreună o populaţie de 170 de milioane de persoane vor avea un singur spaţiu economic, de la 1 ianuarie 2012.

Uniunea Eurasiatică, ce nu va lua fiinţă mai devreme de 2015, îşi propune să unifice economiile şi monedele fostelor ţări sovietice şi să adopte politici comune în ceea ce priveşte migraţia şi regimul vizelor.

Premierul rus Vladimir Putin, care plănuieşte să se întoarcă la conducerea ţării anul viitor, a fost cel care a vorbit pentru prima dată despre o astfel de uniune, susţinând că un bloc economic format din fostele state sovietice ar ajuta la reducerea dezechilibrelor globale şi ar duce la o integrare dincolo de "Marea Europa".

Citeşte mai multe despre Uniunea Eurasiatică pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici