Investiţiile în lei, recomandate de analiştii străini

Evenimentele din Grecia, unde liderii europeni încearcă să o salveze de la faliment, mişcă destul de bine cursul leu/euro, ceea ce arată că piaţa de la Bucureşti va fi influenţată de orice se întâmplă la greci.

6 afișări
Imaginea articolului Investiţiile în lei, recomandate de analiştii străini

Investiţiile în lei, recomandate de analiştii străini (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Săptămâna trecută cursul s-a mişcat între 4,21 şi 4,28 lei pentru un euro pe piaţa valutară interbancară, adică într-o marjă de 1,6%. Cursul maxim calculat şi publicat de BNR a fost de 4,2635 lei pentru un euro, atins luni, 20 iunie, atunci când situaţia politică din Grecia era în aer, iar unde de şoc se vedeau şi la Bucureşti.

Joi şi vineri cursul s-a mai calmat, coborând la 4,2160 lei pentru un euro. Pentru BNR stabilitatea cursului este extrem de importantă, şi de aceea dealerii cred că banca centrală a intervenit la începutul săptămânii trecute să mai calmeze spiritele.

Pentru analiştii străini, care urmăresc cursul prin prisma rezultatelor macroeconomice prognozate, leul este o monedă atractivă pentru investiţii. Ei le re­comandă investitorilor să redeschidă poziţii pe piaţa românească, vizând o scădere a cursului spre 4,1 lei pentru un euro. Investiţiile se referă fie la plasa­mentele în titluri de stat, care au o dobândă cuprinsă între 6% şi 7% la lei, fie în depozite în lei.

Citeşte mai multe despre recomandările analiştilor pentru investiţii pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici