Investitorii au întors spatele leului şi Bursei

Leul a continuat să piardă teren şi ieri în raport cu moneda europeană, banca centrală stabilind un curs de 3,6822 lei/euro, nivel maxim al ultimilor doi ani, când un euro costa 3,6846 lei. Faţă de ziua precedentă, cursul descrie o depreciere de 4,89 lei, respectiv 1,34 puncte procentuale. "Reîncepe procesul din noiembrie 2007, când leul pierdea 1% pe zi. Până când investitorii străini nu vor primi dobânzile pe care le vor, deprecierea va continua", afirma un dealer.

1 afișare
Imaginea articolului Investitorii au întors spatele leului şi Bursei

Investitorii au întors spatele leului şi Bursei

Slăbirea leului din ultima perioadă îşi găseşte explicaţie în expectaţiile negative ale investitorilor cu privire la situaţia indicatorilor macroeconomici din România, dar şi a stării economice internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici