Investitorii au rămas cu degetul pe butonul roşu

Coşmarul de la Bursa de Valori Bucureşti pare că nu are capăt. Cotaţiile sparg noi şi noi minime de preţ, iar investitorii vând fără să dea niciun semn că ar face-o sub alt motiv decât cel al nevoii imediate de bani. În acest joc au intrat şi investitorii mari ce au abandonat aproape total poziţiile de pe companii româneşti care altădată erau staruri ale BVB.

1 afișare
Imaginea articolului Investitorii au rămas cu degetul pe butonul roşu

Investitorii au rămas cu degetul pe butonul roşu

De altfel, la o privire rapidă a cotaţiilor de la Bursă, se lasă impresia că majoritatea societăţilor sunt ameninţate de faliment, preţurile multor acţiuni fiind sub valoarea nominală. La căderile abrupte contribuie din plin lipsa cronică de cumpărători, descurajaţi de lipsa oricăror perspective de creştere. Acest fenomen este vizibil pe majoritatea titlurilor, unde orice „descărcare" mai hotărâtă spulbera firava cerere şi prabuşea cotaţia respectivei acţiuni fără ca niciun cumpărător să „riposteze" semnificativ.


Citeste toata stirea pe www.curierulnational.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici