„IPS Antonie i-a cerut lui Ceausescu sa-l faca general“

In CNSAS exista teama ca multi dintre inaltii ierarhi ai BOR au primit grade de la fosta Securitate si nu vor putea fi deconspirati.

1 afișare
Imaginea articolului „IPS Antonie i-a cerut lui Ceausescu sa-l faca general“

„IPS Antonie i-a cerut lui Ceausescu sa-l faca general“

"Securitatea nu s-a multumit sa aiba informatori in rindurile preotimii, a trimis la scoala de popi de la Sibiu baieti scoliti la Baneasa. Scoala de la Sibiu si Scoala de la Baneasa, doua scoli-surori“, a declarat ieri, pentru Cotidianul, Mircea Dinescu, membru al CNSAS. Declaratia sa apare in contextul in care CNSAS a anuntat ca va verifica dosarele inaltilor ierarhi ai BOR care vor candida pentru scaunul de Patriarh pentru a evita situatia ca acestia sa fi fost fie colaboratori, fie chiar ofiteri ai Securitatii. „Unul dintre ei va fi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si ar fi pacat sa descoperim dupa aia ca e general de Securitate“, explica marti acelasi membru CNSAS. In acest context al posibilitatii ca unii ierarhi ai Bisericii Ortodoxe sa fi avut grade in Securitate, Mircea Dinescu a invocat ieri pentru Cotidianul exemplul mitropolitului Ardealului, Antonie Plamadeala. „Exista o scrisoare a lui Plamadeala catre Ceausescu in care, pe 23 august, cerea sa fie avansat general, pentru ca a stat suficient timp colonel“, ne-a declarat Dinescu, care a refuzat sa ofere insa mai multe detalii despre acest subiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici