Isarescu avertizeaza: daca statul nu isi reduce cheltuielile, vine inflatia

BNR risca sa ajunga in postura de a "da drumul la tiparnita", cumparand direct titluri de stat pentru a permite Finantelor sa isi acopere deficitul, daca statul nu reuseste sa isi reduca cheltuielile si sa se eficientizeze, ceea ce ar insemna insa acceptarea unei inflatii usturatoare.

4 afișări

Finantarea deficitului bugetar este asigurata deocamdata din fonduri externe, insa Romania trebuie sa "se lupte" ca sa ramana in afara grupei tarilor considerate prea riscante de catre investitorii straini si din care acestia isi retrag banii, avertizeaza guvernatorul BNR Mugur Isarescu.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici