Isărescu: Datoria externă nu pune presiune pe curs

Datoria publică externă nu implică riscul unui gol de finanţare şi nu pune presiune pe cursul de schimb, fiind de 10,7 mld. euro la finalul anului trecut, din care scadentă anul acesta este suma de 1,6 mld. euro, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. "Datoria externă a sectorului guvernamental era la 31 decembrie 2008 de 10,7 mld. euro, din care scadente anul acesta sunt 1,6 mld. euro.

10 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Datoria externă nu pune presiune pe curs

Isărescu: Datoria externă nu pune presiune pe curs

În funcţie de decizia guvernului şi de bugetul aprobat de Parlament, de deficitul bugetar, nu numai cel ţintit, necesitatea de finanţare poate ajunge la 2-3, chiar 4 mld. euro", a spus Isărescu.
Guvernatorul BNR a adăugat că acestor sume li se pot adăuga şi bani pentru refacerea fondului de dezvoltare.

 

Citeste toata stirea pe www.curierulnational.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici