Isterie pe internet: "Atenţie, părinţi, se fură copii pentru organe!"

"Cică îi ia şi îi bagă direct în maşină, ţi-i smulge de lângă tine, pe stradă, nu ai timp să reacţionezi". "Din Parcul Tineretului ar fi dispărut un copil acum câteva săptămâni, iar altul pe (strada) Giurgiului". "Eu am primit un email cu nişte grozăvii despre răpiri de copii". Sunt doar câteva frânturi dintr-o discuţie care a avut loc, miercuri seară, într-un grup numeros de mame din faţa unui bloc din Berceni.

4 afișări
Imaginea articolului Isterie pe internet: "Atenţie, părinţi, se fură copii pentru organe!"

Isterie pe internet: "Atenţie, părinţi, se fură copii pentru organe!" (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Isteria despre cazurile de răpiri şi dispariţii de copii a cuprins tot mai mulţi părinţi. Mulţi dintre ei spun că au auzit despre cel puţin un caz în care era vorba despre dispariţia unui copil. În multe astfel de relatări, răpirea copiilor ar fi avut loc pentru a li se preleva organe. Cristina Găman, mamă a unui băieţel de patru ani, ne-a relatat că, recent, la compania unde lucrează, doi reprezentanţi ai Poliţiei i-au avertizat pe angajaţi cu privire la cazuri de dispariţii de copii mici.

"Mai întâi ne-au întrebat dacă avem copii mici care stau în parcuri cu bone sau cu bunici. Ne-au avertizat să avem grijă, pentru că sunt cazuri de dispariţii de copii, iar în multe situaţii aceştia au fost găsiţi mutilaţi. Ne-au spus că s-au înregistrat foarte multe cazuri de dispariţii de copii mici, acestea sunt pe rol, dar soluţionarea lor este foarte anevoioasă şi uneori nefericită", ne-a povestit Cristina Găman. Ea a mai spus că poliţiştii i-au informat pe respectivii angajaţi că această campanie a Poliţiei se va desfăşura şi în şcoli.

Campania se desfăşoară şi la nivelul asistenţilor maternali care, la cele mai recente "instruiri" care au loc la Spitalul clinic de urgenţă pentru copii "Maria Sklodowska Curie" din Bucureşti, au fost de asemenea alertaţi cu privire la cazuri de dispariţii de copii.

Citeşte mai multe despre isteria răpirilor de copii pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici