Jumatate dintre romance au facut cel putin un avort

12% dintre femeile din Romania au facut mai mult de cinci intreruperi voluntare de sarcina. Cele mai multe femei care au facut avorturi voluntare au peste 35 de ani, adica au „beneficiat” de legislatia comunista, sint casatorite si au avut prea putin acces la informatia despre contraceptie, reiese din Barometrul de Opinie Publica (BOP), pe tema „Viata in cuplu”, realizat in luna mai si prezentat ieri de Fundatia Soros.

1 afișare
Imaginea articolului Jumatate dintre romance au facut cel putin un avort

Jumatate dintre romance au facut cel putin un avort

58% dintre femeile de peste 65 de ani recunosc ca au facut cel putin un avort la viata lor, numarul acestora fiind depasit doar de respondentele cu virste cuprinse intre 45 si 54 de ani. Proportia este la fel de mare si in rindul doamnelor de 35-44 de ani, 57% dintre acestea spunind ca au renuntat voluntar macar o data la sarcina. Mai mult de jumatate (54%) dintre romancele cu virste cuprinse intre 55 si 64 de ani au mers la medic in acelasi scop, in timp ce procentul celor de 25-34 de ani depaseste o treime. Desi cele mai tinere dintre romance prefera metodele contraceptive, fiecare a zecea adolescenta intre 18 si 24 de ani ajunge pe masa ginecologilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici