Kazahii vor sa cumpere integral Petromidia si se pregatesc de cel mai mare scandal cu minoritarii

Compania de stat kazaha KazMunaiGaz, actionarul majoritar al grupului Rompetrol, ar putea lansa o oferta cuprinsa intre 40 si 80 mil. euro pentru preluarea participatiilor minoritare de 25% ale Rompetrol Rafinare (RRC), care detine rafinaria Petromidia, valoarea ofertei depinzand de modul in care va fi calculat pretul de oferta.

4 afișări

Cea mai mare oferta de preluare din ultimii ani de pe Bursa ar putea starni si un scandal, in conditiile in care actionarii minoritari cer un pret cat mai mare, in timp ce kazahii au interesul sa plateasca cat mai putin.Pretul din oferta ar putea urca pana la 0,062 lei/actiune (reprezentand valoarea contabila a actiunilor), cu 20% peste pretul de ieri din piata de 0,0512 lei/actiune, luand in calcul valoarea capitalurilor proprii ce reiese din bilantul individual al companiei la 30 iunie, rezultand astfel o valoare a ofertei de 76 mil. euro.

 

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici