KazMunaiGaz ia Petromidia pe pierderi

Petromidia, cel mai important activ al grupului Rompetrol, recent achizitionat de KazMunaiGaz (Kazahstan), a inregistrat, in primele noua luni ale acestui an, pierderi de 8,3 mil. euro (12 mil. dolari), de doua ori mai mari decat in perioada similara a anului trecut.

1 afișare
Imaginea articolului KazMunaiGaz ia Petromidia pe pierderi

KazMunaiGaz ia Petromidia pe pierderi

Brokerii spun ca se asteptau ca Petromidia sa raporteze pierderi din cauza marjei negative din rafinare. Compania, care opereaza cea mai mare rafinarie locala, a raportat o crestere de 20% a cifrei de afaceri. Potrivit unui comunicat al Rompetrol, “evolutia indicatorilor financiari a fost sustinuta atat de cresterea productiei de produse petroliere, cat si de alinierea preturilor acestora, in acord cu tendintele pietei de profil”. Principala companie din Romania a grupului, Rompetrol Rafinare, a raportat pierderi de aproape 4,1 mil. euro (sase mil. dolari), in perioada ianuarie-septembrie 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici