Laptele băut înainte de culcare predispune la obezitate

Bebeluşii care beau lapte înainte de culcare, deşi au trecut pe hrană solidă, prezintă un risc crescut de a deveni obezi înainte de a împlini 5 ani, arată un studiu american publicat în jurnalul Pediatrics.

9 afișări
Imaginea articolului Laptele băut înainte de culcare predispune la obezitate

Laptele băut înainte de culcare predispune la obezitate (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Specialiştii susţin că acest obicei - de a bea lapte înainte de culcare - creşte cu 30% predispoziţia la obezitate, în jurul vârstei de 5 ani şi jumătate, informează Daily Mail. Oamenii de ştiinţă precizează că părinţii care nu-şi dezvaţă copiii de acest obicei, după ce i-au trecut pe hrană solidă, îi supraalimentează.

Cercetătorii spun că o sticlă de aproximativ 200 de mililitri de lapte nedregresat are 150 de calorii, care îi furnizează copilului cu vârsta cuprinsă între un an şi doi ani 12% din energia de care are nevoie întreaga zi.

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au monitorizat 7.000 de copii pe o perioadă de şapte ani. Experţii au urmărit cum influenţează dieta dezvoltarea copiilor. Astfel, s-a constatat că 23% dintre copiii care la vârsta de doi ani încă beau lapte înainte de culcare au devenit obezi până la vârsta de cinci ani şi jumătate.

Citeşte mai multe despre efectul laptelui băut înainte de culcare pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici