Legislaţia din Olanda, extrem de vagă în privinţa Protecţiei Copilului: Motivul pentru care două românce şi-au pierdut copiii

În timp ce două femei din România plâng disperate că olandezii le-au confiscat bebeluşii, răspunsul dat de cei care au făcut asta nu lasă loc de interpretare: "Statul îşi protejează cetăţenii încă de la naştere".

7 afișări
Imaginea articolului Legislaţia din Olanda, extrem de vagă în privinţa Protecţiei Copilului: Motivul pentru care două românce şi-au pierdut copiii

Legislaţia din Olanda, extrem de vagă în privinţa Protecţiei Copilului: Motivul pentru care două românce şi-au pierdut copiii (Imagine: Darius Mitrache/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit legilor din Olanda, asistenţii sociali pot decide cu uşurinţă în baza unor criterii vai dacă un prunc are condiţii bune în casa părinţilor săi. Dacă asistenţii consideră că nu, cel mic este plasat într-o altă familie până când mama şi tatăl din acte demonstrează că pot avea grijă de el. Procedurile durează însă foarte mult.

"Aveam copilul în braţe... mi-au smuls băiatul din braţe şi au plecat", a povestit Florica Silea, una dintre mamele aflate în această situaţie.

"Vă spun că nu mai pot să trăiesc fără el, e greu să fii mamă şi, nu din vina ta, să îţi fie luat de la piept", a spus şi cealaltă mamă, Carmen Popescu.

Aceste două românce trec de ceva timp prin drama vieţii. Bebeluşii au fost luaţi de Protecţia Copilului din Olanda, iar oficialii acestui stat explică sec deciziile:

"Ceea ce poate fi în neregulă este locuinţa în care se întoarce mama. Sau că banii nu ajung pentru întreţinerea micuţilor sau poate un mediu violent în familie, tensiuni între părinţi", a explicat Richard Bakker, purtător de cuvânt al Protecţiei Copilului din Olanda.

Află mai multe despre drama celor două mămici din Olanda pe www.stirleprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici