Leul pierde la a treia mutare

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, alintase la un moment leul, văzându-l ca pe un "Rocky al finanţelor", după ce vreme de aproape doi ani a fost una din cele mai profitabile monede emergente.

1 afișare
Imaginea articolului Leul pierde la a treia mutare

Leul pierde la a treia mutare

A venit însă seceta prelungită a acestui an, care a adus după ea o creştere consistentă a preţurilor, urmare a faptului că în cadrul coşului utilizat de INS pentru stabilirea inflaţiei, alimentele au una din cele mai ridicate cote. Cum o situaţie critică nu vine singură, jumătatea lui iulie a adus o criză de proporţii pe pieţele financiare internaţionale, balonul de săpun al obligaţiunilor "subprime" emise de fondurile ipotecare cu grad ridicat de risc din SUA, care fuseseră notate de marile agenţii de rating cu triplu A, semn al solidităţii şi randamentelor ridicate oferite, spărgându-se şi obligând marile bănci ale lumii să ajute cu bani băncile aflate în dificultate. Iar proporţiile dezastrului nu sunt încă cunoscute, unii analişti anticipând pierderi de peste 400 de miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici