LOVITURI SUB PATRAFIR

„Miscarea Ortodoxa de Reinviere Monahala“, organizatie necunoscuta påna acum, ameninta Biserica Ortodoxa Romåna cu proteste oficiale, iesiri in strada si chiar cu alcatuirea unui „sinod de rezistenta“, ceea ce ar insemna o adevarata schisma, daca aceasta nu pune capat imediat legaturilor cu miscarea ecumenica. In context, este foarte dur criticat IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, actualul loctiitor de Patriarh, care ar fi „transformat toate manastirile de traditie din Moldova in centre ecumeniste“.

1 afișare
Imaginea articolului LOVITURI SUB PATRAFIR

LOVITURI SUB PATRAFIR

In spatele miscarii, a carei actiune se aseamana cu cea a calugarilor de la Manastirea Esfigmenu din Athos, care nu-l recunosc pe Bartolomeu I drept lider spiritual al tuturor ortodocsilor, pentru demersurile de a se apropia de Vatican, s-ar afla forte filo-ruse din BOR. Aceste forte ar intentiona, prin actiuni de compromitere, sa-l scoata pe IPS Daniel din cursa pentru scaunul patriarhal. Miscarea este suspectata ca fiind autoarea si primului Armaghedon referitor la situatia din BOR, dupa inmormåntarea Patriarhului Teoctist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici