Magnetul pensiilor private obligatorii a atras 3 milioane de clienti in primele 3 luni

Aproximativ 330.000 de clienti au aderat la fondurile de pensii private numai in ultimele doua saptamani, potrivit datelor colectate de ZF de la cele 18 companii de pensii. Toti cei peste trei milioane de clienti ai pensiilor obligatorii vor deveni de anul viitor investitori indirecti pe Bursa. Fondurile de pensii vor colecta anul viitor contributii de 250-300 mil. euro, dintre care 20%-25% (adica 50-75 de milioane de euro) ar putea ajunge sub forma de plasamente pe Bursa.

1 afișare
Imaginea articolului Magnetul pensiilor private obligatorii a atras 3 milioane de clienti in primele 3 luni

Magnetul pensiilor private obligatorii a atras 3 milioane de clienti in primele 3 luni

Aceasta ar insemna ca inca din primele luni de colectare a contributiilor ar putea intra la Bursa cate 5-6 mil. euro fonduri noi dinspre pensiile private. Numarul de 330.000 de clienti raportati ieri este cel mai mic dintre toate cele sase raportari bilunare de pana acum, semn ca vanzarile de pensii incetinesc puternic, pe masura ce piata se epuizeaza, iar sarbatorile de iarna fac sa scada interesul pentru aceste produse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici