Marţi, 15 septembrie, record în Parlamentul României: Texte ilegale, lipsă şi neconstituţionale

Cele mai grave greşeli sunt cele care aduc atingere prevederilor Constituţiei şi Codului muncii. Ambele texte incorecte se regăsesc, conform Avizului Consiliului Legislativ, în proiectul de lege privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice.

2 afișări
Imaginea articolului Marţi, 15 septembrie, record în Parlamentul României: Texte ilegale, lipsă şi neconstituţionale

Marţi, 15 septembrie, record în Parlamentul României: Texte ilegale, lipsă şi neconstituţionale

Astfel, articolul 6 reuşeşte, prin unul dintre alineatele sale, să fie concomitent şi ilegal şi neconstituţional. Prevederile de la art. 6 alin. (5), lit. b şi c "aduc atingere principiului egalităţii de tratament prevăzut în Codul muncii, potrivit căruia orice discriminare directă sau indirectă faţă de un salariat, bazată pe criterii de situaţii sau responsabilitate familială, este interzisă", se arată în Avizul Consiliului Legislativ. Membrii consiliului recomandă Guvernului să modifice respectivul articol având în vedere în principal criteriul competenţei sau alte criterii legate strict de activitatea profesională.


Citeste toata stirea pe www.cotidianul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici