Mazilirea lui Teofan

Peste mai putin de o luna vor avea loc alegerile pentru desemnarea noului Patriarh al Romaniei, cel care va fi succesorul Prea Fericitului Teoctist. Existau doi candidati pentru ocuparea tronului patriarhal. Primul dintre acestia este Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, actual Loctiitor de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane. Cel de-al doilea era pana acum Inalt Prea Sfintitul Teofan Savu, Mitropolitul Olteniei. La inceputul saptamanii viitoare, insa, conform surselor ZIUA, IPS Teofan isi va anunta retragerea din cursa. O astfel de decizie ii lasa libera calea Inalt Prea Sfintitului Daniel. Retragerea lui Teofan se petrece pe fondul unui santaj cu un angajament cu Securitatea.

1 afișare
La prima vedere, retragerea lui Teofan pare una cat se poate de surprinzatoare daca tinem cont de faptul ca Mitropolitul Olteniei avea sanse reale sa fie noul Patriarh al Romaniei. Si chiar este una surprinzatoare. Ea este insa consecinta jocurilor si a sforilor trase de grupul care il sustine pe IPS Daniel si venirea acestuia in fruntea Patriarhiei. Concret, potrivit acelorasi surse ale ZIUA, IPS Teofan este amenintat cu dezvaluiri privind legaturile sale cu Securitatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici