Mostenirea lui Teoctist: lupta pentru putere in BOR

Fostul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Teoctist, va fi inmormintat vineri, 3 august, la ora 11.00, in Catedrala Mitropoliei de la Bucuresti, a hotarit ieri Sfintul Sinod, intrunit intr-o mult asteptata lamuritoare sedinta. In acea zi, pe care Guvernul a anuntat-o „de doliu national”, se implinesc 21 de ani de la inmormintarea precedentului cap al Bisericii Ortodoxe Romane, fostul patriarh Iustin. Interimatul a fost preluat de mitropolitul Moldovei, IP Daniel, care va conduce BOR fara a avea dreptul de-a lua vreo hotarire majora in acest interval, pina duminica, 9 septembrie, cind se va savirsi o slujba de pomenire, la 40 de zile de la stingerea Preafericitului Teoctist.

1 afișare
Imaginea articolului Mostenirea lui Teoctist: lupta pentru putere in BOR

Mostenirea lui Teoctist: lupta pentru putere in BOR

A doua zi, luni, 10 septembrie, se convoaca Sfintul Sinod, care va propune Colegiului Electoral Bisericesc maximum trei candidaturi pentru pozitia de Patriarh. Colegiul este obligat sa opteze pentru un ales din cei trei in aceeasi zi. Optiunea se intoarce apoi la Sfintul Sinod, pentru a fi descoperite eventuale vicii de procedura. O data cu avizul ultim al Sinodului, avem Patriarh. In dimineata zilei de 10 septembrie, autoritatea suprema a bisericii trece de la interimarul Daniel la presedintele Colegiului Electoral, ales pe criteriul celei mai indelungate activitati preotesti din rindul membrilor Sfintului Sinod.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici